Cugetari, citate sau aforisme despre religie

Cugetari despre religie - pagina 181

Citat de Parintele Tadei din categoria citate despre religie

Parintele Tadei


Ascult inima si aud inlauntru: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul.". Incerc sa-mi amintesc vreun lucru si vreun eveniment din trecut, dar nu pot. Toate gandurile se odihnesc intro pace nespusa, iar in toata fiinta mea domneste o bucurie si o ravna negraita dupa Dumnezeu. Aceasta este starea Ingerilor si a Sfintilor, starea vietuirii in plinatatea harului.

Parintele Tadei

Cugetari: Citatul numarul 721 din categoria cugetari, citate sau aforisme despre religie

Citat de Sfantul Simeon Noul Teolog din categoria citate despre religie

Sfantul Simeon Noul Teolog


Ce buze are putea descrie ce s-a petrecut cu mine si ce se petrece in fiecare zi? Ba chiar noaptea si in mijlocul intunericului vad, cutremurat, pe Hristos deschizandu-mi cerul si privesc cum El insusi ma priveste de acolo si ma vede aci jos, impreuna cu Tatal si cu Duhul in de trei ori sfanta lumina. Caci una este aceasta lumina, si totusi se afla in Trei. Si lumina este una si aceeasi, si totusi in trei chipuri, desi e numai una. Si ea lumineaza sufletul meu mai stralucitor ca soarele si inunda duhul meu acoperit de intunecimi...

Sfantul Simeon Noul Teolog

Cugetari: Citatul numarul 722 din categoria cugetari, citate sau aforisme despre religie

Citat de Sfantul Simeon Noul Teolog din categoria citate despre religie

Sfantul Simeon Noul Teolog


Domnul a primit sa ia asupra Sa chipul fiecarui om lipsit si sa Se uneasca pe Sine cu fiecare, ca fiecare, vazand pe fratele sau ca pe Dumnezeu, sa-l primeasca si sa-l socoteasca ca pe Acela si sa deserte avutul sau spre slujirea lui, precum si Hristos Si-a varsat sangele Sau pentru mantuirea noastra.

Sfantul Simeon Noul Teolog

Cugetari: Citatul numarul 723 din categoria cugetari, citate sau aforisme despre religie

Citat de Sfanta Mucenita Alexandra Feodorovna din categoria citate despre religie

Sfanta Mucenita Alexandra Feodorovna


Casa, oricat ar fi ea de modesta, de mica, pentru un membru iubitor al familiei trebuie sa fie locul cel mai drag de pe pamant. Ea trebuie sa fie plina de o asemenea dragoste, de o asemenea fericire, ca pe orice meleaguri ar umbla apoi omul, oricati ani ar trece, inima tot acasa il va trage. In toate incercarile si necazurile, casa este limanul sufletului.

Sfanta Mucenita Alexandra Feodorovna

Cugetari: Citatul numarul 724 din categoria cugetari, citate sau aforisme despre religie

« 178 179 180

181

182 183 184 »
«

»